نایب رییس شورای عالی عتف و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری:
استفاده از سطحبندی دانشگاهها فاقد اعتبار قانونی است
دکتر منصور غلامی، نایب رییس شورای عالی عتف و وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: بر اساس ابلاغهای رسمی، سطحبندی دانشگاههای دولتی لغوشده و استفاده از این دستهبندی به هر منظور در هر موضوعی از نظر وزارت علوم اعتبار قانونی ندارد.
به گزارش روابط عمومی دبیرخانه شورای عالی عتف به نقل از ایرنا، دکتر غلامی در خصوص لغو سطحبندی دانشگاهها و جایگزینی رتبهبندی سالیانه اظهار داشت: در سالهای گذشته برای تبیین جایگاه دانشگاهها از نظر توانمندیهای علمی، آموزشی و پژوهشی در وزارت علوم، اقدام به سطحبندی و تقسیم دانشگاههای دولتی به چهار گروه تحت عنوان دانشگاه های سطح ۱ تا ۴ شده بود.
وی افزود: با توجه به پیش بینی نکردن امکان اعمال تغییرات کیفی و کمّی ایجاد شده در دانشگاهها در سالهای متوالی به خصوص در دانشگاههای جوان و از طرف دیگر، ثابت ماندن چندین ساله این سطحبندی، نارضایتی جدی بین دانشگاههای جوان شکل گرفته بود.
وزیر علوم خاطرنشان کرد: نکته دیگری که موضوع را تحت تأثیر منفی خود قرار داد، این بود که برخی سازمانها، نهادها و حتی دانشگاهها در استخدام افراد یا پذیرش دانشجو و موارد مشابه به سطحبندی مذکور استناد میکردند و افراد متقاضی را برای استفاده از حقوق قانونی خود دستهبندی کرده و در اولویتهای متفاوت قرار میدادند.
وی تاکید کرد: بنابراین عملاً این سطحبندی دچار نقصها و مشکلات متعددی در اجرا شده بود. از سوی دیگر در همه دنیا و از جمله کشور ما از رتبهبندیهای سالیانه برای نشان دادن وضعیت علمی دانشگاه ها استفاده میشود.
دکتر غلامی با یادآوری اینکه وزارت علوم بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، موظف به رتبهبندی دانشگاههای کشور بود، تصریح کرد: این رتبه بندی در پایان سال ۱۳۹۹ توسط مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) و با استفاده از شاخصهای متعدد در زمینههای مختلف فعالیتهای دانشگاهها انجام شد.
وزیر علوم ادامه داد: در حال حاضر و بر اساس ابلاغ های رسمی، سطح بندی دانشگاههای دولتی لغو شده و استفاده از این دستهبندی به هر منظور در هر موضوعی از نظر وزارت علوم اعتبار قانونی ندارد و نمی تواند برای هیچ فرد حقیقی یا حقوقی ایجاد حق یا امتیازی بکند.
به گفته دکتر غلامی، رتبه بندی دانشگاهها هر سال انجام خواهد گرفت که این امر میتواند معرف وضعیت و جایگاه علمی هر دانشگاه برای آحاد جامعه باشد؛ همچنین فضای رقابتهای مثبت را برای رشد و ارتقای کیفی دانشگاههای کشور فراهم میکند.