اخبار

پارک‌های علم و فناوری، مهم‌ترین بستر اشتغال دانش‌آموختگان هستند

پارک‌های علم و فناوری، مهم‌ترین بستر اشتغال دانش‌آموختگان هستند
دکتر غلامحسین رحیمی، دبیرکل شورای عالی عتف و معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم‌‌ تحقیقات و فناوری در بازدید از پارک علم و فناوری گیلان گفت: پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد و نوآوری، مهم ترین بستر اشتغال دانش آموختگان دانشگاهی هستند.

به گزارش روابط عمومی دبیرخانه شورای عالی عتف به نقل از پارک علم و فناوری گیلان، دکتر رحیمی در ادامه سفر به استان گیلان ضمن بازدید از بخش های مختلف پارک علم و فناوری گیلان و پروژه توسعه زیرساخت‌های طرح جامع این پارک، مراکز رشد این استان شامل مجتمع نیمه صنعتی فشتام و مرکز رشد صنایع خلاق رشت و مرکز رشد واحدهای فناوری بندر انزلی، با مدیران این شرکت های فناور و دانش بنیان دیدار و گفتگو کرد.

وی با بیان اینکه هم اکنون در کل کشور ۴۹ پارک علم و فناوری ایجاد شده و هر یک از استان های کشور یک پارک علم و فناوری مستقر در استان دارد، اظهار داشت: یکی از پارک های علم و فناوری رشد یافته و بسیار فعال ما در استان گیلان، همین پارک علم و فناوری گیلان است.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم با اشاره به مدیریت پارک ها در کشور بیان داشت: عمده پارک‌های ما برخواسته از دانشگاه هستند، هم نیروی انسانی و هم مدیریت پارک‌ها، که بیشتر مدیران مراکزرشد و روسای پارک‌های کشور از اساتید دانشگاه هستند چراکه در دانشگاه هم از نظر علمی و هم از نظر اجرایی تجربه کسب کرده‌‌اند و خوشبختانه این امر سبب شده یک پیوند وسیع و مستمری را با نهادهای علمی و دانشگاه‌ها برقرار نمایند و این جای خرسندی دارند چون اگر شرکتی بخواهد دانش بنیان باشد باید ریشه در نهاد علمی داشته باشد واین بدان معنا است که ما از متن نهاد علمی و نهادهای دانشگاهی، نهادهای فناورانه استخراج کنیم و از متن نهادهای فناورانه، نهادهای دانش بنیان بیرون بیایند تا واحدهای تولیدی و اقتصادی رشد کنند.

وی افزود: شرکت هایی که در پارک علم و فناوری گیلان هستند اکثراً از یک فضای محدود شروع کرده و الان دامنه فعالیت خود را به سطح استان و کشور و بعضاً به صورت برون مرزی گسترش داده‌اند و این یعنی از یک فضای علمی به یک فضای توسعه فناورانه و سپس به یک فضای تولید و اقتصادی گسترش پیدا کرده و این مسیر خوشبختانه در کشور طی می شود که امیدوارم مسیر گسترش آن تبدیل به یک جریان ملی بشود.

دکتر رحیمی در ادامه گفت: در استان گیلان به همت پارک علم و فناوری گیلان، اکثر شهرستان‌ها مرکز رشد دارند و درخواست ما این است که همه مسئولان استانی و به خصوص مدیران شهرستان‌های مختلف به پارک علم و فناوری کمک کنند تا در شهرستان ها، اگر مرکز رشد ندارند مرکز رشد واحدهای فناوری حتماً احداث نمایند و آن شهرستان هایی که مرکز رشد دارند آن را توسعه دهند. چون مراکز رشد و مراکز نوآوری و پارک های علم و فناوری ما مهم ترین بستر اشتغال دانش آموختگان دانشگاهی هستند.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم با اشاره به اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی گفت: طبق آمار در پارک‌های علم و فناوری کشور بیش از ۷۰ درصد از فارغ التحصیلان دانشگاهی در شرکت‌های فناور و دانش بنیان مشغول به کار هستند و تعداد قابل توجهی هم مدارک دکترا دارند و هیچ بستری فعلاً در کشور بهتر از پارک‌ها و مراکز رشد برای اشتغال دانش آموختگان دانشگاهی نداریم. لذا هرچقدر می‌توانیم باید در توسعه این فضا بکوشیم.

در این بازدید دکتر رضی رئیس دانشگاه گیلان و دکتر باستی رئیس پارک علم و فناوری گیلان نیز حضور داشتند.

۲۶ خرداد ۱۴۰۰ ۱۰:۰۷
تعداد بازدید : ۵۹۰